nieuws

Unirobe Meeùs stopt met label Alpha Hypotheken

Archief

Gedwongen

 

ontslagen niet

 

uitgesloten

 

Unirobe Meeùs Groep stopt met het bemiddelen van hypotheken onder het label Alpha Hypotheken. Het intermediairbedrijf van Aegon wil zich concentreren op verzekeringen en pensioenen.

 

Het label Alpha Hypotheken in afgeslankte vorm zelfstandig wordt voortgezet. Dat gebeurt onder initiatief van Paul de Jong, huidig districtsdirecteur bij Alpha. Hij zet de portefeuilles van de Alpha-kantoren in Den Haag, Rotterdam, Alphen aan den Rijn en Utrecht voort. Voorzover mogelijk worden de circa vijftig medewerkers van Alpha Hypotheken binnen de Unirobe Meeùs Groep herplaatst, "echter gedwongen ontslagen zullen niet kunnen worden voorkomen".

 

  &nbspHeleen de Heer, directeur Commerciële Ontwikkeling bij Unirobe Meeùs, noemt het besluit het gevolg van een strategische keuze "om ons voornamelijk te richten op bemiddeling in verzekeringen en pensioenen; we blijven dus wel hypotheken verkopen, maar niet meer onder het label Alpha Hypotheken".

 

Omzetdaling

Alpha Hypotheken werd in 1981 opgericht door Dick Schrieken, die even later als eerste werd beëdigd tot makelaar in hypotheken. Hij nam begin 2008 afscheid van Alpha Hypotheken en Unirobe; zijn opvolger Bram Duits vertrok een half jaar later.

 

  &nbspDe omzet van Alpha zakte in 2007, het laatste jaar waarover jaarcijfers bekend zijn, sterk terug van _ 7,1 mln tot _ 5,0 mln. In het matige hypotheekjaar 2008 is die omzet vrijwel zeker verder gedaald. Meeùs zei in 2005 nog meer energie te gaan steken in hypotheekadvies. Na een korte opleving is dat initiatief nu weer gestaakt.

 

kantoor bestaan.

Reageer op dit artikel