nieuws

Trials verder zonder ‘fun’

Archief

Bij de rijvaardigheidstraining Trials komt het accent meer te liggen op bewustwording en minder op rijvaardigheid. Wedstrijdelementen die het ‘fun’-element vergroten, zijn van het programma verdwenen. Dit naar aanleiding van een onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen naar de effecten van Trials.

Trials verder zonder ‘fun’

De training, die onder meer wordt gesteund door het Verbond van Verzekeraars, krijgt veel waardering van de deelnemers. Met name de praktijkoefeningen en het zelf achter het stuur van een vrachtwagen kruipen, scoren hoog. Toch is de invloed van de training op het rijgedrag moeilijk aan te tonen, zo blijkt uit het onderzoek. Op grond van de aanbevelingen van de onderzoekers heeft de stichting Trials het accent verlegd. Zo moeten de cursusleiders zich niet richten op het geven van 'tips & trucs' om gevaarlijke situaties de baas te kunnen, maar de cursisten het gevaar laten ervaren en inspelen op hun feitelijke rijgedrag.  

Reageer op dit artikel