nieuws

Tiemersma biecht voor € 1,5 mln aan leningen op

Archief

“De mij bekende schuldenlast is tussen gisteren en vandaag met een factor 4 gestegen.” Dat zegt curator Eddy Kolkman nadat Sake Tiemersma (46) donderdagochtend bij hem te biecht is geweest. “Er zijn voor € 1,5 mln aan geldleningen door particulieren bijgekomen”, aldus Kolkman.

Tiemersma biecht voor € 1,5 mln aan leningen op

Het faillissement van Sake Tiemersma, handelend onder de naam Tiemersma Assurantiën in Nijverdal, is aangevraagd door een aantal (oud-)werknemers. Curator Kolkman zegt, dat hij van 23 mensen salarisstroken heeft ontvangen. Aan lonen en andere min of meer normale vorderingen kwam hij aanvankelijk tot een schuldenlast van circa € 350.000. Door de opgebiechte leningen is het totaal binnen 24 uur na de uitspraak gestegen naar € 1,9 mln.
In mei dit jaar werd Tiemersma door advocatenkantoor Bartels beschuldigd van het aansmeren van veel te hoge hypotheken en het doorsluizen van de overwaarde naar beleggingsfonds Foreclosure. Toen dat fonds met de maandelijkse rentebetalingen was gestopt, startte Bartels een onderzoek en ontstond het vermoeden dat bovengenoemde constructie was toegepast. Tiemersma ontkende de relatie met het beleggingsfonds. "We hebben tijdelijk in één pand gezeten, omdat ik het bedrijf wilde bekijken voor een eventuele overname."

Reageer op dit artikel