nieuws

Stefa trekt parallel met slavernij

Archief

De nieuwe tussenpersonenorganisatie Stefa heeft inmiddels ook gereageerd op de toespraak die premier Balkenende in de jaarvergadering van het Verbond van Verzekeraars heeft gehouden. Stefa trekt in de brief (‘Den Haag, geef ons werkplezier weer terug’), die naar de premier en Tweede Kamerleden is gestuurd, een parallel met de slavernij.

Stefa trekt parallel met slavernij

In de aanhef van de brief wordt eraan herinnerd dat 146 jaar geleden in ons land de slavernij werd afgeschaft. De minachting voor slaven wordt geprojecteerd op het intermediair. "Je zal wel niet deugen, Het zal wel in je genen zitten. Je zal wel makkelijk aan je geld zijn gekomen. Het kan nooit eerlijk zijn gegaan." Vervolgens passeren diverse overheidsmaatregelen ten aanzien van het intermediair de revue.

"Oude tijden herleven weer. Neen, niet de goede oude tijd. Maar een tijd waarin men onder mensonterende, door overheden geschapen omstandigheden en zwaar weer, het hoofd boven water probeert te houden. Een tijd waarin een premier ons weer degradeert tot horige. Een era is aangebroken waarin er weer sprake is van een lijfeigene, overgeleverd aan de nukken van zijn eigenaar. Onwetend dat die slaaf ook maar een mens is.  Niet voorgelicht over de leefomgeving van de assurantietussenpersoon", aldus Stefa.

Reageer op dit artikel