nieuws

SNS Reaal bundelt risicodragers Leven

Archief

SNS Reaal heeft deze week ervaren, dat maatregelen die gericht zijn op het vereenvoudigen van de juridische structuur, vragen kunnen oproepen. Aanleiding vormde de publicatie van een portefeuilleoverdracht van SRLEV NV aan, simpel gezegd, SRLEV NV. Het gaat om de samenvoeging van de vennootschap SRLEV (tot voor kort Reaal Levensverzekeringen NV geheten) en Zwitserleven NV.

SNS Reaal bundelt risicodragers Leven

Bij deze juridische fusie is Zwitserleven NV de verkrijgende rechtspersoon en houdt de 'oude' SRLEV NV op te bestaan. De naam van de combinatie wordt (wederom) SRLEV NV. Deze risicodrager gebruikt daarna de handelsnamen Reaal Levensverzekeringen en Zwitserleven. "Voor klanten en tussenpersonen van Zwitserleven verandert er dus niets en betreft het alleen een wijziging van de naam van de risicodrager. Voor klanten en tussenpersonen van de 'oude' SRLEV NV geldt dat zij klant en tussenpersoon worden van de 'nieuwe' SRLEV NV." Kortom, zo stelt SNS Reaal, een vereenvoudiging van de juridische structuur van het concern. "Er verandert niets aan de merknamen Reaal en Zwitserleven en de fusie verandert ook niets aan het productassortiment van Reaal en Zwitserleven."

Reageer op dit artikel