nieuws

SNS Bank neemt belang in Welke

Archief

SNS Bank is aandeelhouder geworden in Welke Beheer, moeder van de gelijknamige serviceprovider. Het betreft een minderheidsbelang; oprichter en directeur Martin Keegstra houdt de meerderheid van de aandelen in zijn bezit. “Wij zien deze participatie als een financiële investering met kansen om onze intermediaire propositie verder te versterken”, geeft de SNS Reaal-dochter als motivatie.

SNS Bank neemt belang in Welke

Onder Welke Beheer valt naast serviceprovider Welke Financiële Diensten ook Welcium Hypotheekdiensten, die front-, mid- en backofficediensten levert aan banken, verzekeraars en andere intermediairorganisaties. Welke wil in de toekomst meer de nadruk leggen op het zelf ontwikkelen van producten.
"De deelneming is vooral gericht op de ontwikkeling van Welke zelf", laat een SNS-woordvoerder weten. "Het wordt geen veredelde SNS-winkel. We zien het gewoon als een goede investering." Over de omvang van het aandelenbelang en het bedrag dat daarvoor is betaald, zijn geen mededelingen gedaan.
SNS Bank nam onlangs serviceprovider Financenter over. SNS Reaal heeft voorts al jaren een aandelenbelang in de zeventig vestigingen tellende franchiseketen Hypotheek Visie; de overige 60% is in handen van directeur Anton van den Bol.

Reageer op dit artikel