nieuws

SAR veronderstelt willekeur AFM-kortingen

Archief

De Stichting Assurantie Registratie (SAR) is verbaasd dat alleen ondernemers die zijn aangesloten bij de Stichting Financiële Dienstverlening (STFD) of het Dutch Security Institute (DSI) kortingen van respectievelijk € 400 en € 300 op de rekening van de AFM krijgen.

SAR veronderstelt willekeur AFM-kortingen

"Het is volstrekt onduidelijk op welke gronden dit is besloten en waarom alleen deze organisaties hiervoor in aanmerking komen", zegt bestuurssecretaris Nelleke Sterrenberg (foto) van de SAR, een organisatie die zelf ook drie registers van keurmerken beheert. Het gaat hier om Makelaar in Assurantiën (RMiA), Registeradviseur in Assurantiën (RAiA) en Registerpensioenadviseur (RPA). "Wat ik mis, is een richtsnoer van de AFM dat duidelijk maakt wanneer een organisatie voor korting in aanmerking komt en wanneer niet", zegt Sterrenberg.
Een woordvoerder van de AFM geeft toe, dat de criteria voor korting niet heel duidelijk zijn gecommuniceerd. "In het kort komt het erop neer, dat organisaties die korting voor hun leden willen, een systeem van zelfregulering moeten hebben dat er voor zorgt dat wij minder werk hebben aan de geregistreerde ondernemers", zegt hij.

Reageer op dit artikel