nieuws

Rombouts (SAA) verkoopt verzekeringsmaatschappijen

Archief

Ton Rombouts, meerderheidsaandeelhouder van intermediairbedrijf SAA Nederland, heeft zijn twee verzekeringsmaatschappijen verkocht. Het gaat om een glas- en uitvaartverzekeraar onder de naam Securatis.

 

Beide maatschappijen zijn bescheiden van omvang. "Er wordt nog wel eens lacherig over gedaan, maar het is rendabele business", zei Rombouts daarover eerder in AM. "We keren terug naar onze kernactiviteit assurantiebemiddeling", zegt hij nu over de verkoop. Hij wijst verder op toenemende eisen op het gebied van toezicht en verslaglegging.

 

  &nbspGlasverzekeraar Securitas van 1898 is verkocht aan Samenwerking Glasverzekering in Zutphen. De portefeuille van Securitas is goed voor een premieomzet van bijna _ 3 mln. Gevoegd bij de portefeuille van Samenwerking Glas (_ 6,6 mln brutopremie) wordt Midglas afgelost als grootste glasverzekeraar van ons land. Midglas komt tot een premieomzet van _ 8 mln.

 

  &nbspDe portefeuille van Securitas UVM, die 4.500 natura-uitvaartverzekerden telt, is verkocht aan Nuvema. Bij Securitas hadden circa 4.500 mensen een uitvaartverzekering lopen. Het verzekerde kapitaal is _ 30 mln groot. Nuvema, onderdeel van Conservatrix, heeft ruim _ 350 mln aan verzekerd kapitaal, behorend bij zo’n 150.000 uitvaartverzekeringen. De premieomzet ligt op _ 14 mln.

 

Reageer op dit artikel