nieuws

Ook bij Unigarant dekking verplichte quarantaine

Archief

In navolging van Europeesche/ASR biedt ook ANWB/Unigarant vergoeding van de extra kosten die een reiziger moet maken wanneer deze bij verdenking van  Mexicaanse griep in quarantaine wordt geplaatst. De dekking is gelijk aan de vergoeding bij ziekte van een verzekerde. Alleen na overleg met de ANWB Alarmcentrale worden de extra verblijfs-, omboek- en vervoerskosten vergoed.

Ook bij Unigarant dekking verplichte quarantaine

De verwachting is dat de komende tijd meer reizigers met een dergelijke maatregel worden geconfronteerd, aldus Unigarant. Recentelijk werden Nederlanders in Hong Kong en Indonesië in quarantaine geplaatst uit angst voor verspreiding van de Mexicaanse griep. Voorwaarde om voor de coulanceregeling in aanmerking te komen is dat de reiziger in quarantaine wordt geplaatst op gezag van een buitenlandse officiële overheidsinstantie, als gevolg van verdenking van de Mexicaanse griep. Zodra een gehele regio of een heel land in quarantaine wordt geplaatst, geldt de dekking niet.

Reageer op dit artikel