nieuws

Onderzoek naar praktijk gedragscode letselschade

Archief

Stichting De Ombudsman gaat opnieuw een onderzoek uitvoeren naar de manier waarop letselschadezaken worden behandeld. Dat kondigde de stichting dinsdagavond aan in het tv-programma  Netwerk. De resultaten van het onderzoek zullen begin 2010 bekend worden gemaakt.  

Onderzoek naar praktijk gedragscode letselschade

Volgens Rogier de Haan, jurist van De Ombudsman, is onderzoek hard nodig: "Wij krijgen nog steeds dossiers binnen waaruit blijkt dat de gedragscode met voeten wordt getreden." Stichting de Ombudsman riep letselschadeslachtoffers en nabestaanden op om hun ervaringen te delen.

In de uitzending werd uitvoerig stilgestaan bij het lot van de 22-jarige Daniël, die na een verkeersongeval al meer dan vijf jaar in een comateuze toestand verkeert, maar zich volgens neuropsycholoog Henk Eilander op het eerste niveau van bewustzijn (lachen en huilen) bevindt. Het slachtoffer wordt bijgestaan door Peter Sonder (Letselschadebureau Kloppenburg). Er werd ernstige kritiek uitgeoefend op Turien & Co en het door deze assuradeur ingeschakelde Schaderegelingsburo R.P. van Dijk.

Reageer op dit artikel