nieuws

NVA royeert omwille van Kifid twee leden

Archief

Intermediairorganisatie NVA heeft in juni twee leden geroyeerd. Reden is dat deze kantoren weigeren akkoord te gaan met bindende adviezen van klachteninstituut Kifid.

 

In de statuten van de NVA staat dat leden zich aan het bindende karakter van Kifid-uitspraken moeten onderwerpen. Met dit lidmaatschapscriterium stemden de NVA-leden eind 2007 unaniem in. "Na een ruime overgangsperiode voldoen twee kantoren niet aan dit criterium", zegt de NVA in een toelichting op de recente royementen.

 

  &nbspDe brancheorganisatie wenst de namen van de betreffende kantoren niet bekend te maken. "Het gaat ons erom dat voor iedereen duidelijk is, dat elk van de circa 660 NVA-leden een uitspraak van Kifid als bindend aanvaardt", zegt woordvoerder Rienk Andriessen. "We hebben eind 2007 A gezegd, dan moet je ook B zeggen. Hoe vervelend ook, want wij vinden het jammer dat we om deze reden van leden afscheid moeten nemen."

 

Reageer op dit artikel