nieuws

Nieuwe fase in zaak Verzekerd Keur nabij

Archief

De kans bestaat dat de rechtbank in Arnhem op 5 augustus per vonnis duidelijk maakt dat zij zich bevoegd acht in de zaak Verzekerd Keur. Het gaat om een miljoenenstrijd tussen curator Piet Gunning en Aon Re (Zwitserland) en Scan Re (Bermuda’s). Laatstgenoemde partijen bestrijden de bevoegdheid van de Nederlandse rechter.

Nieuwe fase in zaak Verzekerd Keur nabij

De Verzekerd Keur-bedrijven, actief in garantieverzekeringen en 'geld terug'-acties werden acht jaar geleden failliet verklaard. Volgens curator Gunning had Scan Re via Aon Re polissen gesloten met Verzekerd Keur, maar dat is door genoemde bedrijven altijd betwist.
Bij de curator liggen van meer dan achtduizend schuldeisers voorlopig erkende vorderingen tot een totaalbedrag van bijna € 23,5 mln. Maar de schuldeisers moeten geen al te hoge verwachtingen koesteren, waarschuwt Gunning herhaaldelijk. "Het in het verleden aangegeven uitkeringspercentage van 5% blijft realistisch."

Reageer op dit artikel