nieuws

NBVA-lid Van der Togt failliet

Archief

De rechtbank in Den Haag heeft de aldaar gevestigde Van der Togt Adviesgroep failliet verklaard. BAE Groep neemt de portefeuille over.

 

Het volmachtbedrijf had een pandrecht op de assurantieportefeuille. BAE-directeur André Bastiaans had met het oog op de voorgenomen overname al een besloten vennootschap Van der Togt Adviesgroep (statutair West Financiële Diensten) opgericht. "We hebben geprobeerd met partijen tot overeenstemming te komen. Da’s helaas niet gelukt, waardoor het toch tot een faillissement is gekomen."

 

  &nbspDoor de overname van BAE kan het kantoor van Koos en Anneke van der Togt de deuren open houden. Het intermediairbedrijf is lid van de NBVA en heeft ruim drieduizend klanten in de boeken. Naast eigenaar Koos van der Togt heeft de onderneming nog één werknemer in dienst.

 

Arthur Arthur

De Bossche rechtbank sprak het faillissement uit over intermediairbedrijf Arthur Arthur Wealth Strategies. Het bedrijf had vestigingen in Eindhoven, Maastricht, Amsterdam en Zuid-Beijerland. De uitspraak heeft geen betrekking op de vestigingen in Arnhem in Breda. Daar werken nog zes mensen aan levens- en woonlastenverzekeringen, hypotheken en vermogensbeheer. Arthur Arthur telde op z’n hoogtepunt dertig werknemers.

 

  &nbspDe onderneming is eigendom van Marcel Calame (46) en Marco Jansen (41). Calame noemt als hoofdreden voor het bankroet de hypotheekmarkt. "Wij waren gespecialiseerd in financieringen voor het hogere segment. De gemiddelde leensom lag boven de _ 700.000. Die markt is voor 90% weggevallen."

 

Zuid Gelderland

De rechtbank in Arnhem sprak het faillissement uit over Zuid Gelderland Verzekeringen, in de praktijk vanuit Malden met vier medewerkers actief onder de naam Cornelisse Assurantiën of Cornelisse Groep. De onderneming is van de 47-jarige Richard Cornelisse. Hij is tevens eigenaar van de failliet verklaarde vennootschap De Grote Loef, waaronder P. de Kleine Assurantiën in Sevenum valt. Een jaar geleden is zowel die portefeuille als die van Cornelisse Assurantiën verkocht aan Summa Adviesgroep.

 

  &nbspDe curator meldt dat het beheer van de portefeuille van Zuid Gelderland Verzekeringen wordt waargenomen door de Veldsink Groep.

 

Gepast Advies

De rechtbank in Amsterdam heeft Cada Advies failliet verklaard. De onderneming had volgens het register van de Kamer van Koophandel vier werknemers. Bestuurder van het kantoor was Mark Haffert.

 

  &nbspIn Zwolle werd het faillissement uitgesproken over de besloten vennootschap Gepast Advies. De in het AFM-register van financieel dienstverleners als beleidsbepaler genoemde Geert Zwiers opereerde vanuit Zwolle. Dat deed hij tot een jaar geleden met een vijftal adviseurs, waaronder Ronald van der Hulst (38), die in de registers van de Kamer van Koophandel te boek staat als ‘directeur hypotheekadvisering’. Zwiers zegt de vennootschap "enkele maanden geleden" te hebben verkocht aan de stichting Juravo. Die stichting is gevestigd in Zundert; begin dit jaar was dat nog Amsterdam. De stichting Juravo liet eerder al faillissementen noteren van onder meer D&R (Financieel Adviseurs), Paul Winkel Makelaardij en taxibedrijf Maan Tax.

 

StaeteGroep

De Haagse rechtbank heeft het faillissement uitgesproken over de StaeteGroep, die in die regio in twee jaar tijd vijf vestigingen had geopend. De onderneming profileerde zich als ‘fullservice NVM-makelaars’, die naast makelaardij tot hun dienstverlening advisering in hypotheken, verzekeringen en pensioenen rekenden. StaeteGroep had vestigingen in Den Haag, Delft, Rijswijk, Voorburg en sinds twee maanden ook Wassenaar. Directeur Martijn van Schaik en aandeelhouder Jeroen Jansen hadden de ambitie om het netwerk komend jaar verder te verdubbelen door kantoren over te nemen in onder meer Amsterdam, Almere en Utrecht.

 

Reageer op dit artikel