nieuws

Nabestaande mag weer pensioenshoppen

Archief

Nabestaanden kunnen hun nabestaandenpensioen gaan onderbrengen bij een pensioenuitvoerder naar eigen keuze. Verzekeraars (verplicht) en pensioenfondsen kunnen door een wetswijziging met terugwerkende kracht tot 21 april van dit jaar meewerken aan een verzoek van een nabestaande om over te stappen naar een andere uitvoerder.

Nabestaande mag weer pensioenshoppen

De wijziging is onderdeel van een aantal wetswijzigingen die minister Donner (Sociale Zaken) eerder dit jaar heeft voorgesteld en waarmee de Tweede Kamer akkoord is gegaan. Nabestaanden die met een opgebouwd pensioenbedrag een uitkering gaan inkopen, zijn nu niet meer verplicht dat bij de eigen pensioenuitvoerder te doen.
De keuzemogelijkheid was opgenomen in de Pensioen- en spaarfondsenwet, maar werd geschrapt in de Pensioenwet, die sinds 2007 van kracht is.

Reageer op dit artikel