nieuws

‘Mijnheer de president, slaap zacht’

Archief

Minister-president Balkenende bleek eind juni een toespraak te hebben gehouden voor de ledenvergadering van het Verbond van Verzekeraars. Amweb.nl berichtte dat hij de verzekeraars een spiegel had voorgehouden en dat de premier ook wat woorden aan het intermediair had gewijd. Die tussenpersonen zouden eens grondig onder de loep moeten worden genomen, was zijn boodschap. "De mechanismen die schuilgaan achter het provisiestelsel moeten zichtbaar zijn voor de consument."

 

Veel bezoekers van Amweb.nl vroegen zich af of de premier de laatste jaren iets heeft meegekregen van de maatregelen die door de overheid zijn uitgevaardigd op het terrein van provisieverhouding en de transparantie van de beloning. Om hun gevoelens te uiten, werd menigmaal zanger Boudewijn de Groot geciteerd: "Mijnheer de president, slaap zacht".

 

Een cynische sitebezoeker, die zich afficheerde als ‘Graaiende TP’, reageerde als volgt: "Hij moet al die tp’s de vergunning afnemen. Oplichters, criminelen zijn het. Kolenmijnen weer openen in Limburg en ze daar te werk stellen. Dan leren ze eens wat werken is. Deze tp heeft vorig jaar met slechts 50 á 60 uurtjes werken per week (voornamelijk het bezoeken van oude klanten die opgehitst door de media uitleg wilden over hun woekerpolis) toch maar even een verlies van zo’n _ 80.000 bij elkaar weten te graaien."

 

De andere top 5-noteringen in het Amweb-bezoek van de voorbije drie weken waren: ‘ING schrapt merk RVS’, ‘Doek valt voor Falcon Leven’, ‘DSB-hypotheek gemiddeld 146% van executiewaarde’ en ‘Twee boetes AFM voor DSB: _ 120.000.’

 

Peiling

AM’s internetpeiling raakte deze keer feitelijk alleen het intermediair. De meesten willen maar door één partij beoordeeld worden: hun klanten. Van de 957 stemmers wil ruim 41% geen beoordeling door een instantie. Als het dan toch door een derde partij moet, dan het liefst door een onafhankelijk ratingbureau (30%), beoordeling door de AFM sprak 20% aan, en minder dan 8% heeft op dit punt vertrouwen in de Stichting Financiële Dienstverlening.

 

Wilt u uw kantoor beoordeeld zien met een rapportcijfer?

Totaal: 957

 

Ja, liefst door toezichthouder AFM (192)

 

Ja, liefst door de Stichting Financiële Dienstverlening (75)

 

Ja, liefst door een onafhankelijk ratingbureau (295)

 

Nee (395)

 

Reageer op dit artikel