nieuws

‘Meer groei in verzuimmarkt dan het lijkt’

Archief

Het premievolume aan verzuimverzekeringen is in 2008 licht gestegen tot € 1.065 (1.038) mln. Uit het  jaarlijkse onderzoek van MarketConcern Van Spaendonck blijkt evenwel dat er een substantiële groei geweest in het aantal verkochte polissen. “Dat de markt in premievolume slecht fractioneel is gestegen, komt doordat er meer concurrentie op prijs is gekomen en het verzuim steeds verder daalt (vooral in tijd van economische teruggang).”

‘Meer groei in verzuimmarkt dan het lijkt’

Inmiddels heeft 78% van de bedrijven een verzuimverzekering, waar dat tot nu toe was blijven steken op 70%. De inkomensverzekeraars blijken er werk van te hebben gemaakt om de groep vooral zeer kleine onverzekerde bedrijven te bereiken. MarketConcern: "De economische crisis heeft hierbij meegeholpen, maar ook het feit dat de assurantietussenpersonen zich meer op de bedrijvenmarkt zijn gaan richten. De consumentenmarkt wordt voor hen steeds minder interessant door de opkomst van internet als distributiekanaal."
De verzuimmarkt wordt in toenemende mate gedomineerd door de drie grote spelers: Achmea/Interpolis, ASR en Nationale-Nederlanden, die samen twee derde van de markt in handen hebben.

Reageer op dit artikel