nieuws

Legal verlaagt weer risicopremies

Archief

Legal & General heeft begin deze maand – nog geen twee maanden na de vorige premieverlaging – de overlijdensrisicotarieven naar eigen zeggen sterk naar beneden bijgesteld.

 

De scherpe concurrentie is de belangrijkste beweegreden. Volgens de Hilversumse maatschappij kan de verlaging oplopen tot meer dan 30%. "Die komt het meest voor bij de hogere bedragen." De vorige premieaanpassing leverde voor het Lifestyle-tarief (inkomen vanaf _ 50.000) tot 17% premievoordeel op, maar gold niet voor zogeheten Preferred Life-klanten met een bovengemiddelde gezondheid. Die laatste categorie is nu wel in de tariefdaling meegenomen. "Deze verlaging brengt ons weer aan de top." Aan een 30-jarige niet-roker berekent Legal voor een verzekerd bedrag van _ 250.001 bij een gelijkblijvende premie _ 33 per maand, _ 3 minder dan Zwitserleven.

 

Reageer op dit artikel