nieuws

Legal maakt instructiefilm over adviseren

Archief

Legal & General heeft een instructiefilm gemaakt over het adviseren van complexe producten. De film, waaraan de AFM medewerking heeft verleend, kan worden gedownload op de site van de Hilversumse verzekeraar.

Legal maakt instructiefilm over adviseren

"Wij zien zowel in de praktijk als via de door de AFM opgelegde en gepubliceerde boetes dat de interpretatie en naleving van de advieseisen in de praktijk de nodige problemen geeft", zegt Legal-directeur Arno Dolders.

De eerste exemplaren van de film, die te downloaden is op www.landg.nl, werd door hem aangeboden aan NBVA-directeur Wilbert Schellens (rechts op de foto) en NVA-directeur Niels Mourits (links).

Op de pagina waar de film te downloaden is, staan verwijzingen naar beide verenigingen. Legal & General wil daarmee aansluiting van tussenpersonen bij belangenorganisaties stimuleren. "Wij zien dat van een hoge organisatiegraad nu geen sprake is. Daar waar financieel dienstverleners zich wel bij een beroepsorganisatie hebben aangesloten is er sprake van een ongewenste verbrokkeling."

Reageer op dit artikel