nieuws

Last onder dwangsom voor Overzier

Archief

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft Overzier Vastgoed in Zwijndrecht een last onder dwangsom opgelegd.

 

De reden is dat het bedrijf een vergunningaanvraag voor assurantiebemiddeling liet vervallen, maar volgens de AFM, wel doorging met bemiddelen.

 

Volgens de huidige bedrijfsomschrijving in het handelsregister houdt Overzier zich bezig met "aankoopbegeleiding voor onroerend goed". Tot 10 maart 2009 was de handelsnaam van de onderneming echter Overzier Assurantiën en stond als bedrijfsomschrijving ‘assurantietussenpersoon’ vermeld. Volgens de AFM laat dit zich moeilijk rijmen met het feit dat directeur B.Overzier de toezichthouder meldde dat de assurantieportefeuille was overgedragen aan de Uveco Groep en de vergunningaanvraag kon vervallen.

 

Papier van Overzier

  &nbspAls antwoord op het informatieverzoek kreeg de AFM overigens een brief terug, ondertekend namens Overzier Assurantiën, waarbij ook briefpapier van Overzier Assurantiën was gebruikt. De ondernemer legt daarin uit dat hij zich uitsluitend bezighoudt met de aankoopbegeleiding van woningen en dat cliënten die een verzekering willen, worden doorverwezen naar een tussenpersoon.

 

Reageer op dit artikel