nieuws

Last onder dwangsom voor Knuivers

Archief

De AFM heeft een last onder dwangsom (maximaal € 80.000) opgelegd aan Henk Knuivers, die handelde onder de naam Knuivers Verzekeringen in Rhenen. De toezichthouder wil daarmee antwoorden afdwingen op vragen over onder meer bemiddeling in consumptief krediet en levensverzekeringen zonder te voldoen aan de vakbekwaamheidseisen.

Last onder dwangsom voor Knuivers

Knuivers (foto) is van oorsprong uitvaartondernemer en had sinds 1994 tevens een assurantie- en financieringskantoor. Hij zegt met de toezichthouder in de clinch te zijn geraakt door een ex-medewerker die voor zichzelf een hypotheek afsloot en daarbij de gegevens vervalste. "Dat akkefietje kostte me m'n aanstelling bij Aegon", aldus Knuivers, die daarop zijn deelvergunning voor het bemiddelen in hypotheken liet intrekken. De betrokken medewerker ontkent deze kwestie overigens in alle toonaarden.
Tijdens een toezichtonderzoek in april jl. constateerde de AFM dat het bedrijf ook niet voldeed aan de vakbekwaamheidseisen voor consumptief krediet en levensverzekeringen, waarop schriftelijke vragen werden toegestuurd. Omdat daar niet voldoende op is gereageerd, heeft dit geleid tot de last onder dwangsom. Knuivers reageert verongelijkt: "Mijn ex-medewerker bemiddelt nog steeds in allerlei financiële diensten. Daar doen ze niets tegen. Maar mij zetten ze het mes op de keel." Hij heeft per 30 juni zijn vergunning ingeleverd wegens beëindiging van de bemiddelingsactiviteiten.

Reageer op dit artikel