nieuws

Label Falcon sneuvelt

Archief

Deur sluit in Hoofddorp in zomer 2010

 

ASR Nederland maakt een einde aan de zelfstandige status van Falcon Leven. Per 1 september 2010 verdwijnt het specialistische label voor beleggingsverzekeringen, net als de labels Interlloyd Leven en VSB Leven.

 

Van de circa honderd medewerkers kunnen de meeste tot volgend jaar blijven werken in Hoofddorp. Volgens ASR heeft "de samenvoeging" geen gevolgen voor de werkgelegenheid bij Falcon noch ASR. Eerder was binnen Falcon echter al bekendgemaakt dat nog eens veertien arbeidsplaatsen zouden worden geschrapt. Het personeelsbestand was afgelopen jaar al in snel tempo teruggelopen van circa 150 naar iets meer dan honderd mensen.

 

Next Generation Life

Beleggingsverzekeringen en overlijdensrisicopolissen zullen voortaan alleen door ASR Verzekeringen worden aangeboden. Binnen ASR wordt al enige tijd gewerkt aan een nieuw productassortiment onder de naam ‘Next Generation Life’. Door de administratie van dit soort polissen samen te voegen, hoopt het concern kosten te besparen.

 

  &nbspHet besluit om het label Falcon uit de lucht te halen, komt niet als een grote verrassing. De verkoop van beleggingsverzekeringen was bij Falcon in 2007 al gehalveerd en is vorig jaar opnieuw verder gedaald. In 2007 werd tevens een verlies geleden van _ 23 mln, vanwege extra voorzieningen voor claims inzake beleggingspolissen.

 

  &nbspFalcon zou aanvankelijk tot 1 oktober de tijd krijgen om zijn zelfstandige positie binnen ASR Nederland te rechtvaardigen. Dat besluit is naar voren gehaald en betekent het einde van de labels Falcon, Interlloyd en VSB in september 2010. Volgens ASR zal de samenvoeging uiteindelijk pas in november 2011 zijn afgerond.

 

Reageer op dit artikel