nieuws

Kwart klanten verlaat Multisafe om maandbijdrage

Archief

Intermediairbedrijf Multisafe zegt dat zo’n 70% van zijn klanten reageert op de invoering (per 1 mei) van een vaste basisbijdrage van € 12,50 per maand. “We hadden gerekend op een respons van zo’n 20%”, zegt directeur Michael Mackaaij. Inmiddels is 65% van de klanten overgegaan tot betaling van de maandbijdrage. Multisafe denkt uiteindelijk 75% van de 22.000 relaties als klant te behouden.

Kwart klanten verlaat Multisafe om maandbijdrage

"Hiermee voldoet de omzetting ruimschoots aan de financiële doelstellingen die we gesteld hebben", aldus Mackaaij. Hij erkent dat de stroom vragen die op Multisafe is afgekomen, groter is dan gedacht en "veel extra werk voor de organisatie oplevert en de invoering concernbreed vertraagt".
Een meevaller is dat nieuwe relaties, die € 15 per maand moeten betalen, geen bezwaar hebben tegen de 'basisfee'. En een positief bij-effect is, dat "door intensiever klantcontact het sluiten van aanvullende verzekeringen hoger ligt dan verwacht".
Vorige week maakte Benevia Adviesgroep bekend een maandelijkse bijdrage voor administratiekosten te gaan vragen van circa 4.000 klanten met premievrije verzekeringen (bijv. begrafenispolissen) en ruim 2.000 klanten die een geringe provisiebijdrage leveren. De bijdrage zal tussen € 7,50 en € 12,50 liggen. "We zijn blij dat we navolging krijgen", zegt Mackaaij. "Hoewel de vorm anders is dan die wij kiezen, is de conclusie van hen hetzelfde: we kunnen geen werkzaamheden meer verrichten indien de inkomsten die niet dekken."

Reageer op dit artikel