nieuws

Juridische btw-strijd nekt Britse vergelijkingssite

Archief

Insurancewide staakt zijn activiteiten per 1 september. De Britse vergelijkingssite kan de kosten van een vijf jaar slepende rechtszaak over het al dan niet btw-plichtig zijn voor de verkoop van verzekeringen niet meer opbrengen.

Juridische btw-strijd nekt Britse vergelijkingssite

De site, die in 1999 als eerste begon met het vergelijken van verzekeringsproducten op internet, ligt in de clinch met de Britse belastingdienst, die van mening is dat Insurancewide over zijn inkomsten btw moet afdragen omdat advertenties de basis vormen van de inkomsten van het bedrijf. Provisie aan tussenpersonen is vrijgesteld van btw.
De rechter oordeelde twee maanden terug in het voordeel van Insurancewide, maar de belastingdienst is daartegen in hoger beroep gegaan. "De financiële lasten worden voor ons te hoog en wij hebben nog geen vergoeding van onze kosten gezien van de belastingdienst", aldus directeur James Harrison, volgens wie alleen een overname het bedrijf nog kan redden.

Reageer op dit artikel