nieuws

ING schrapt merk RVS

Archief

ING gaat de onderdelen Nationale-Nederlanden, RVS en ING Verzekeren (voorheen Postbank) samenvoegen in één nieuwe organisatie, die onder NN-vlag verder zal gaan.  De operatie gaat 800 banen kosten; de naam RVS zal naar verwachting per 1 januari 2011 verdwijnen.

ING schrapt merk RVS

"De beslissing is in lijn met onze back to basics-strategie om het bedrijf eenvoudiger te maken, de kosten te verlagen en de klantgerichtheid te verbeteren. Het nieuwe verzekeringsbedrijf krijgt aparte bedrijfsonderdelen gericht op particulieren, het midden- en kleinbedrijf en grote bedrijven", aldus ING. Het verdwijnen van de naam RVS betekent geen afscheid van de eigen loondienstorganisatie: "Door alle bestaande distributiekanalen in te zetten, kunnen klanten zelf kiezen hoe ze producten willen afnemen." Of er zal worden gesneden in de 750 mensen tellende RVS-buitendienst, is niet duidelijk.
De reductie met 800 van de in totaal 8.000 arbeidsplaatsen komt bovenop de eerder dit jaar aangekondigde inkrimping met 1.000 fte. "Naar verwachting zal deze reductie voornamelijk worden bereikt via natuurlijk verloop, interne herplaatsing en het niet verlengen van tijdelijke contracten."
De bancaire NN-onderdelen WestlandUtrecht en NN Financiële Diensten gaan over naar de banktak van ING.

Reageer op dit artikel