nieuws

ING geeft huizenbezitter rente-uitstel

Archief

Hypotheekklanten van ING, die door de kredietcrisis tijdelijk geen baan hebben en hun woonlasten niet op kunnen brengen, kunnen onder bepaalde voorwaarden in aanmerking komen voor Hypotheek Rentepauze. Dat betekent dat ze maximaal een jaar geen hypotheekrente hoeven te betalen.

ING geeft huizenbezitter rente-uitstel

ING doet dit alleen als de klant werkloos is geworden, zelf onvoldoende buffers heeft en er een reëel uitzicht is om binnen een jaar weer werk te hebben. De aflossing en premiebetaling op de levensverzekering lopen wel door; de 'pauzerende' hypotheekrente moet uiteindelijk wel binnen vijf jaar alsnog zijn betaald.
De Hypotheek Rentepauze maakt deel uit van een breder pakket maatregelen voor huizenbezitters dat ING 14 juli gaat lanceren onder de naam Hypotheek Hulp. Zo kunnen klanten op de website van de bank een hulpscan doorlopen en bij een telefonische Hypotheek Hulplijn terecht als de uitslag van de test daar aanleiding toe geeft. Daarnaast is het mogelijk om via ING door het Nibud opgeleide budgetcoaches in te schakelen en komt de bank met maatregelen voor mensen die kampen met dubbele woonlasten. ING claimt momenteel een aandeel op de hypotheekmarkt van 19%.

Reageer op dit artikel