nieuws

Infa lanceert productonafhankelijk hypotheekadvies

Archief

Infa heeft zijn adviessoftware AfinHyp uitgebreid met de HypotheekScan. Daarmee kunnen ruim twintig hypotheekconstructies worden vergeleken zonder dat daarbij specifieke producten in beeld komen. “Een ware trendbreuk in hypotheekadvies”, zegt Infa.

Infa lanceert productonafhankelijk hypotheekadvies

De hypotheekscan berekent (combinaties van) generieke hypotheekvormen ten opzichte van een specifiek klantperspectief. "Hiermee kan de adviseur een objectief hypotheekadvies geven zonder direct een product in het advies te betrekken." De nieuwe toevoeging aan AfinHyp geeft de klant inzage in de lasten van de meest voorkomende generieke hypotheekconstructies en de gevolgen daarvan voor de vermogenspositie. "De HypotheekScan maakt gebruik van maatschappijonafhankelijke spaar- en risicopremies en een actueel berekende marktrente. Op basis daarvan wordt een rangschikking gemaakt van de voor de consument meest interessante constructies. Constructies die niet passen bij het klantprofiel of die de maximale woonlast overstijgen, worden er automatisch uitgefilterd."

Reageer op dit artikel