nieuws

Hypza regelt hypotheekofferte voor Stefa-leden

Archief

Leden van belangenbehartiger Stefa kunnen kosteloos hypotheken aanvragen via intermediairorganisatie Hypza, een initiatief van advieskantoor Koster & Van Ham in Amsterdam.

Hypza regelt hypotheekofferte voor Stefa-leden

Hypza biedt alleen een offertetraject en verder geen aanvullende diensten. "Doel is het aanbieden van nettohypotheken tegen zo laag mogelijke kosten." Aanvragen van een hypotheek bij Hypza kost niets; als de aanvraag niet doorgaat, betaalt de tussenpersoon een vast bedrag van € 100. Enige voorwaarde is dat de tussenpersoon lid is van Stefa (Stichting Bevordering Eerlijk FinancieelAdvies) voor € 390 per jaar. "Wij kunnen dit doen middels de dossiervergoedingen van banken", zegt directeur Rick van Ham. "Daarnaast geven banken nog kleine vergoedingen, zoals een distributievergoeding, quality control-vergoeding of segmentvergoeding, waar we de backoffice van betalen. Omdat we zelf ook met lage kosten werken, hebben wij genoeg aan de dossiervergoeding."
Hypza gaat geen contracten of verplichtingen aan met het intermediair. De aanvraag komt op naam van de adviseur. Iedere tussenpersoon kan een aanvraag doen in AfinHyp of Èfdécé.
Van Ham is met Arjen Koster per 1 juli een advieskantoor onder eigen vlag begonnen; zij waren sinds 2001 franchisenemers van Optima.

Reageer op dit artikel