nieuws

Huizenbezitter spijt van hoogte hypotheek

Archief

Een groeiend aantal huizenbezitters heeft spijt van de hoogte van zijn hypotheek. Gemiddeld 6% heeft berouw van de leningsomvang. Dat percentage verdubbelt in de categorie consumenten die de afgelopen vijf jaar een woning heeft gekocht. Dat blijkt uit onderzoek van bureaus Synovate en Porter Novelli in opdracht van Het Financieele Dagblad onder 433 huizenbezitters in Nederland.

Huizenbezitter spijt van hoogte hypotheek

Mensen die tien jaar geleden een huis kochten zijn het meest tevreden over de hoogte van hun hypotheek. Van hen heeft slechts 2% spijt achteraf. Dit percentage groeit naar 9% in de groep mensen die tussen vijf en tien jaar geleden hun huis kochten. Van alle respondenten die de afgelopen vijf jaar een woning kochten heeft 12% spijt van de hoogte van de hypotheek.
(Het Financieele Dagblad, pag. 15)
 
Overige verzekeringsberichten vandaag in de media:
 
Financieel adviseurs vormen nieuw bedrijf
(Het Financieele Dagblad,  pag. 11)
 
Reorganisatie bij RVS en NN
(Het Algemeen Dagblad, pag. 15)
 
Overheid is miljoenen kwijt aan hoge pensioenpremie
(Trouw, pag. 14)
 
Pensioenstrop ABP valt hoger uit
(de Volkskrant)
 
Fraudebeleid verzekeraars
(De Telegraaf, pag. 23)
 
Invallen bij het vroegere Fortis
(De Telegraaf, pag. 23)
 
De BV Nederland door de crisis slepen
(de Volkskrant)
 
Bos zet Kamer op het verkeerde been
(De Telegraaf, pag. 23)
 
 
 
 

Reageer op dit artikel