nieuws

Hoogleraar maatschappelijk ondernemen zorgverzekeraars

Archief

De Open Universiteit heeft Emile Curfs benoemd tot bijzonder hoogleraar maatschappelijk ondernemen door zorgverzekeraars. Curfs zal ook leiding geven aan de nieuwe Academische Onderzoekswerkplaats Zorgverzekeraars (AOZ).

Hoogleraar maatschappelijk ondernemen zorgverzekeraars

Uvit (Univé/VGZ/IZA/Trias), de Open Universiteit en het Nivel (Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg) hebben een intentieverklaring getekend om te gaan samenwerken binnen dit AOZ.
Het onderzoek binnen deze leerstoel richt zich op het streven (beleid en uitvoering daarvan) van zorgverzekeraars in Nederland om een meer toegankelijk, kwalitatief betere en betaalbare zorg te realiseren. Het onderzoek richt zich ook op de gevolgen hiervan voor zorgaanbieders zoals ziekenhuizen en wat dit betekent voor de geleverde en ervaren kwaliteit door zorgaanbieders en patiënten.
Curfs is bij Uvit directeur en programmaleider van het Uvit-klantenpanel. Na 1 september zal hij in deeltijd werkzaam blijven bij Uvit.

Reageer op dit artikel