nieuws

Haagse StaeteGroep eindigt in faillissement

Archief

De Haagse rechtbank heeft het faillissement uitgesproken over de StaeteGroep, die in die regio in twee jaar tijd vijf vestigingen had geopend. De onderneming profileerde zich als ‘fullservice NVM-makelaars’, die naast makelaardij tot hun dienstverlening advisering in hypotheken, verzekeringen en pensioenen rekenden.

Haagse StaeteGroep eindigt in faillissement

StaeteGroep had vestigingen in Den Haag, Delft, Rijswijk, Voorburg en sinds twee maanden ook Wassenaar. Daar werkten acht mensen. Aandeelhouder Jeroen Jansen had de ambitie om het netwerk komend jaar te verdubbelen door kantoren over te nemen in onder meer Amsterdam, Almere en Utrecht.
StaeteGroep was een verbonden bemiddelaar van Garant 4². Deze verzekeringsmaatschappij, een joint venture van De Amersfoortse en Fortis Bank, biedt via een tachtigtal makelaars een soort bankgarantie aan onder de noemer 'Garant voor 2'. Die biedt zowel de koper als de verkoper van een woning garantie en koppelt daar een verzekeringsdekking aan vast voor overlijden, ernstige ziekte en werkloosheid.
Aan Hellinga Makelaardij in Ermelo is voorlopige surseance van betaling verleend. Gisteren maakte de branchevereniging voor makelaars NVM bekend dat haar leden hun inkomsten gemiddeld met 40% hebben zien afnemen.

Reageer op dit artikel