nieuws

Generali blijft winstgevend

Archief

Fors meer omzet uit inkomensverzekeringen

 

Generali Verzekeringsgroep heeft in 2008 de premieomzet in ons land met 30% zien stijgen tot _ 494 (382) mln. Onder de streep bleef ondanks beleggingsverliezen nog een winst van ruim _ 20 (77) mln over.

 

Van die winst is _ 14 mln overgemaakt aan de aandeelhoudende Italiaanse moedermaatschappij. Ondanks een "behoudend beleggingsbeleid" nam het groepsvermogen van Generali met _ 125 mln af (-27%). Toch bleef de solvabiliteit ruimschoots op peil: 315% (400%). "Wij zijn trots op ons resultaat en blij dat steeds meer partijen de weg naar Generali weten te vinden", zo becommentarieert commercieel directeur Jaap Oudijk de jaarcijfers van de 478 medewerkers tellende maatschappij.

 

Premieomzet

"De in 2006 ingezette koers van generalist naar specialist in pensioen- en inkomensverzekeringen werpt ook in turbulente tijden zijn vruchten af", stelt de verzekeraar. Generali meldt dat "met name de focusgebieden (pensioen en inkomen) een flinke premiestijging laten zien". Zo komt het onderdeel Inkomen (arbeidsongeschiktheids- en verzuimverzekeringen) tot een omzetstijging van 46%. Desondanks nemen de premie-inkomsten van het totale schadebedrijf met niet meer dan 2% toe tot _ 184 (181) mln. Lagere tarieven drukken de omzet, met name in het beursbedrijf van Generali.

 

  &nbspDe premieomzet uit levensverzekeringen is met 54% gestegen tot _ 310 (210) mln. Een groot deel van de toename is toe te schrijven aan een koopsomstorting op een pensioencontract van _ 78 mln. Verder scoorde Generali goed met individuele koopsommen.

 

Reageer op dit artikel