nieuws

Finsys wijst ING de deur

Archief

‘Geen vertrouwen

 

meer in nieuwe

 

organisatie’

 

Serviceprovider Finsys (180 aangesloten tussenpersonen) heeft de samenwerking met ING, waarin Postbank en ING Bank zijn samengegaan, opgezegd.

 

"Na zeventien jaar zakendoen met de Postbank moeten wij constateren dat wij na de overgang naar ING geen vertrouwen meer hebben in deze organisatie."

 

Het gebrek aan service gaf de doorslag voor Finsys-directeur Ernest Lichteveld. "Voor de samenwerking en de daar, in de toekomst, aan verbonden provisieregeling heeft ING kwaliteitseisen opgesteld die ingrijpen in onze organisatie. Ik wil mij graag laten vertellen hoe ik zaken beter kan doen, maar als een organisatie die zelf de zaken niet op orde heeft, mij regels gaat opleggen die geen hout snijden, dan wens ik die regels naast mij neer te leggen."

 

Daarnaast is het niet betalen van verhoogde provisie over de productie uit 2008 die in 2009 passeert, een struikelblok. "Deze betalingen zijn toegestaan omdat er daadwerkelijk werk voor verricht is. Je zou het als een vorm van diefstal kunnen beschouwen om iemand niet te betalen voor werk dat hij geleverd heeft. Een bank die zich zo opstelt, daar kun je niet langer vertrouwen in hebben. Overigens hebben NN en WestlandUtrecht hier wél een regeling voor getroffen."

 

Finsys heeft zijn deelnemers wel een verhoogde provisie over de betrokken posten betaald. Lichteveld zegt verder bij ING sinds 2001 meer dan 3.000 hypotheken te hebben ondergebracht.

 

Achterstanden

ING-woordvoerster Cindy Penders spreekt van een vervelende situatie. "Maar over afzonderlijke situaties met het intermediair treden we niet naar buiten."

 

Rob van Rooij, directeur intermediair van ING, excuseerde zich tijdens het afgelopen Hypothekenevent van ING voor de opgelopen verwerkingsduur van aanvragen en verklaarde dat de achterstanden snel tot het verleden behoren.

 

Reageer op dit artikel