nieuws

Fidin wil NVHP niet aan tafel bij BGFO-overleg

Archief

De Federatie Fidin (NVA en NBVA) en de Organisatie van Financiële Dienstverleners (OVFD) hebben zich op het laatste moment bij de AFM afgemeld voor het overleg over het nieuwe Besluit Gedragstoezicht Financiële Ondernemingen (BGFO – II).

 

Reden was de aanwezigheid van de Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners (NVHP) bij dit overleg "Dat is geen belangenbehartiger zoals wij", aldus NVA-directeur Niels Mourits. "Het gaat ons zeker niet om de NVHP als organisatie, maar om het principe. Cees Kielstra van de OVFD was dezelfde mening toegedaan en inmiddels hebben ook de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) en het Verbond van Verzekeraars hebben zich achter dit principe geschaard. De NVHP behartigt de belangen van individuele personen en is min of meer een keurmerk", zegt Mourits . "Los hiervan vinden wij het onhandig dat wij na diverse sessies in dezelfde samenstelling bij de laatste bijeenkomst plotseling met een nieuwkomer werden geconfronteerd. De AFM mag praten met wie zij wil, maar dan zonder ons", aldus Mourits namens Fidin.

 

‘Zeer verdroten’

"Vanuit bestuurlijke optiek heeft mij dit zeer verdroten", zegt Alexander van Voorst Vader, voormalig NBVA-voorman en nu als vice-voorzitter de vertegenwoordiger van de NVHP. "BGFO-II is dermate veelomvattend dat het belangrijk is om dit onderwerp van verschillende kanten aan te vliegen. Het is niet zo dat NVA, NBVA en OVFD iedereen vertegenwoordigen. Wij hebben inmiddels iets meer dan 800 leden. Verder kan ik mij voorstellen dat ook de Federatie Financieel Planners (FFP) met zijn 3.000 leden wordt uitgenodigd."

 

Reageer op dit artikel