nieuws

Fidin: NVHP hoort niet bij overleg BGFO-II

Archief

De Federatie Fidin (NVA en NBVA) en de Organisatie van Financiële Dienstverleners (OVFD) hebben zich bij de AFM afgemeld voor het overleg over het nieuwe Besluit Gedragstoezicht Financiële Ondernemingen dat maandagmorgen plaatsvond. Reden is de aanwezigheid van de Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners (NVHP). “Dat is geen belangenbehartiger zoals wij”, aldus NVA-directeur Niels Mourits (foto).

Fidin: NVHP hoort niet bij overleg BGFO-II

"De NVHP behartigt de belangen van individuele personen en is min of meer een keurmerk. In het verleden hebben wij samen met het Verbond van Verzekeraars betoogd dat alleen de echte representatieve organisaties welkom zijn. Dat standpunt huldigen wij nog steeds."
Fidin en de OVFD vinden dat de AFM, na een eerdere discussie over de STFD, met de uitnodiging aan de NVHP opnieuw met "een ondoordachte daad" beroering schept. "De AFM mag praten met wie zij wil, maar dan zonder ons", aldus Mourits.
"Vanuit bestuurlijke optiek heeft mij dit zeer verdroten", zegt Alexander van Voorst Vader, voormalig NBVA-voorman en nu als vice-voorzitter de vertegenwoordiger van de NVHP. "BGFO-II is dermate veelomvattend dat het belangrijk is om dit onderwerp van verschillende kanten aan te vliegen. Het is niet zo dat NVA, NBVA en OVFD iedereen vertegenwoordigen. Wij hebben inmiddels iets meer dan 800 leden en ik kan mij ook voorstellen dat de Federatie Financieel Planners (FFP) met zijn 3.000 leden wordt uitgenodigd."

Reageer op dit artikel