nieuws

Fidin en OVFD vinden leidraad passende provisie onwerkbaar

Archief

Federatie Fidin en de OVFD vinden de leidraad voor passende beloning van toezichthouder AFM “uiterst complex en onwerkbaar”. Zij stellen dat na overleg tussen AFM en marktpartijen over de invulling van de leidraad.

Volgens beide intermediairorganisaties legt de AFM met de 'leidraad inducements' het intermediair verplichtingen op die veel te ver gaan, zoals het vastleggen van het beleid inzake provisie in procedures en maatregelen. "Hiermee gaat de AFM in tegen haar eigen uitgangspunt, namelijk het geven van een leidraad of handvatten voor marktpartijen inzake het toepassen van de inducementcriteria, zonder hiermee nadere regels te stellen." Fidin en OVFD vinden het de eigen verantwoordelijkheid van de adviseur om ervoor te zorgen dat de beloning aan de regels voldoet.

Verder vinden zij dat het dienstverleningsdocument, transparante dienstverlening en beloning in de leidraad niet tot hun recht komen. "Naar onze mening plaatsen deze de inducementregel in een nieuw daglicht. Ook willen wij niet dat onze leden verantwoording aan de aanbieders zouden moeten afleggen over hun werkzaamheden en de kosten daarvan."

Reageer op dit artikel