nieuws

FBTO ziet toename in verkoop tijdelijke reispolissen

Archief

FBTO constateert dat het aantal gesloten tijdelijke reisverzekeringen in vergelijking met vorig jaar met meer dan de helft is toegenomen. “De tijdelijke reisverzekering is door de economische recessie een regelrechte hype”, aldus de direct writer.

FBTO ziet toename in verkoop tijdelijke reispolissen

Consumenten zouden kosten willen besparen door korter en dichterbij op vakantie te gaan. Volgens FBTO gaan ze er daarbij ten onrechte vanuit dat een tijdelijke reisverzekering dan voordeliger is. "Ze hebben niet in de gaten dat meerdere keren per jaar een weekendje of midweek weg eveneens onder de dekking van een permanente reisverzekering valt", aldus marketingmanager Bob Stehmann. De stijging in de verkoop van tijdelijke reispolissen gaat overigens niet ten koste van de doorlopende verzekeringen. Die blijven op een constant niveau. FBTO verwacht dat de mini-laptop na de zomer binnenkomt in de Top 5 van meest gestolen spullen op vakantie. Daarin staan nu zonnebrillen op nummer 1, gevolgd door mobiele telefoons, foto- en filmapparatuur, kleding en tassen en mp3-spelers en mobiele spelcomputers.

Reageer op dit artikel