nieuws

Europeesche/ASR: vergoeding verplichte quarantaine

Archief

De verzekeringszusters Europeesche en ASR vergoeden de extra kosten die een vakantieganger moet maken in verband met quarantaine voor de Mexicaanse griep. De aanleiding is wat een groep Nederlanders in Indonesië overkwam, omdat één van hen mogelijk besmet was. Normaal gesproken is dit geen verzekerde gebeurtenis op de reispolis.

Europeesche/ASR: vergoeding verplichte quarantaine

ASR en Europeesche bieden vergoeding als reizigers in quarantaine worden geplaatst door een buitenlandse officiële overheidsinstantie bij verdenking van de Mexicaanse griep. Maar dan moet het wél gaan om individuele gevallen. "Zodra een gehele regio of land in quarantaine wordt geplaatst, geldt deze dekking niet."
De dekking is gelijk aan de vergoeding bij ziekte van een verzekerde. De extra verblijf-, omboek- en vervoerskosten worden, na overleg met de alarmcentrale, vergoed. Dit geldt ook voor telefoonkosten die in verband met de quarantaine zijn gemaakt.

Reageer op dit artikel