nieuws

Eigen Huis start meldpunt provisieverzwijgers

Archief

Om in beeld te krijgen of er nog hypotheekadviseurs zijn die zich niet houden aan de sinds 1 april verplichte provisietransparantie, heeft de Vereniging Eigen Huis een meldpunt ingericht waar huizenkopers kunnen melden wie zijn verdiensten niet kenbaar maakt.

Eigen Huis start meldpunt provisieverzwijgers

"Het gaat alleen om de vergoeding die de hypotheekadviseur ontvangt en niet om de gebruikelijke 1% afsluitprovisie die een consument betaalt aan de geldgever", zegt Eigen Huis. Het telefonische meldpunt (033-450.76.88) is tot 31 juli op werkdagen tijdens kantooruren geopend. "De indruk wordt vaak gewekt dat het adviseren en regelen van een hypotheek kosteloos is, omdat de tussenpersoon zijn klant geen rekening stuurt, in tegenstelling tot een notaris en makelaar."
Eigen Huis wijst er overigens wel op dat de beloning van de adviseur niet in de offerte vermeld wordt, als deze een vast bedrag of uurtarief in rekening brengt.

Reageer op dit artikel