nieuws

Eerste hole-in-one op Assurantie Golfdag

Archief

Hardloopgroep Verbond van start

"Bij het Verbond van Verzekeraars liep men al enige tijd rond met plannen om de medewerkers actief te stimuleren om meer te gaan bewegen", zo valt te lezen op de website van de Haagse atletiekvereniging Sparta. Vervolgens wordt gememoreerd dat daarbij hardlopen voor de hand lag, omdat het Verbond al jaren met een bedrijfsteam meedoet aan de City-Pier-Cityloop. "Dat team zou best uitgebreid kunnen worden. Het verzoek aan Sparta was dan ook of wij in staat zouden zijn een cursus voor beginnende hardlopers te organiseren", aldus Sparta.
Begin mei zijn de belangstellende medewerkers naar de baan van de atletiekvereniging gekomen. Na een presentatie over de mogelijke inhoud van de cursus en een rondleiding over de baan bleek het enthousiasme groot. Theo Sybrandy bleek bereid om de verzekeraars onder zijn hoede te nemen. De groep van ongeveer twintig lopers is medio juni gestart en traint wekelijks op woensdagavond van 17.00 uur tot 18. 15 uur.
 

Marathonlopers van NVA ook actief voor SOS Kinderdorpen
Zoals eerder in AMusant aangekondigd, zal een groep NVA-leden begin november de marathon van New York gaan lopen. "Hoewel dit al een doel op zich is, zullen zij aan deze sportieve actie een geldinzamelingsactie voor SOS-Kinderdorpen koppelen. SOS helpt weeskinderen in speciaal gebouwde dorpen zelf hun eigen toekomst op te bouwen", aldus de NVA.
Over de keuze voor het goede doel zeggen Bob Veldhuis en Roger van der Linden (de aanjagers van het loopinitiatief): "Het bieden van zekerheid en een betere toekomst, helemaal in relatie tot kinderen, zijn waarden waaraan alle lopers graag hun bijdrage leveren."
Het NVA-loopteam bestaat uit de volgende personen: Roy van der Anker, Dick Vos, Bob Veldhuis, Roger van der Linden, Tim Zieren, René Remmerswaal, Irene Okkerman, Stephan Jutte, Birgitte Bach, Ivonne Peters, Ruud Schippefelt, Frank van Akkerveeken, Remco Boes, Bart Caminda en Patricia Hoffmans.
 

'Groep van drie is net te groot'
Chris Oomen, bestuursvoorzitter van de Schiedamse zorgverzekeraar DSW, staat bekend om zijn tegendraadse opvattingen en ongezouten mening. Dat de Tweede Kamer niet blij is met de onder meer door hem opgerichte coöperatie om het Vlietland Ziekenhuis te redden, deert hem geenszins. "Ze gaan er domweg niet over", laat hij optekenen in Het Financieele Dagblad van 4 juli. Om te vervolgen: "Politici zijn ijdeltuiten en opportunisten die luisteren naar de vox populi en daar ook nog openlijk voor uitkomen", aldus Oomen. Waarna hij het onderwerp afsluit met een uitspraak van Churchill: "Beslissingen kunnen het beste genomen worden door een groep mensen met een oneven aantal, waarbij een groep van drie net te groot is".
Het tekent de man die rijdt in een Maserati en huizen bezit in Spanje en Florida en voor het geld niet meer hoeft te werken. Hij denkt overigens wel na over stoppen. "Mijn gezondheid vraagt erom om over die vraag na te denken. Ik heb een soort auto-immuunziekte, waarvoor ik vrij heftige medicijnen slik. En ik ben natuurlijk te zwaar. Ik moet wel uitkijken dat ik, wanneer ik stop, niet meteen een paar treetjes lager word neergelegd."
 

'Control-delete'
Joep van den Eijkel presenteerde onlangs voor het intermediair de nieuwe versie van Startatp.nl, oftewel 'je kantoor in een laptop'. "Daarmee kun je vanaf je terrasje in Frankrijk gewoon de klant bedienen en hou je voldoende tijd over om hem te knuffelen." Ter illustratie werd Joep enkele malen door een 'klant' gebeld voor het sluiten van een polis of het melden van een schade.
 
Bij het derde telefoontje was de knuffelzin bij Joep echter wel een beetje weg: "Shit, heb je wéér een klant", was zijn eerste reactie. Overigens is contact zoeken per mail ook niet ideaal. "Als ik terugkom van vakantie heb ik tweehonderd nieuwe mailtjes. Ik druk dan meteen op control-delete en zeg: 'Zo, ik ben bij.' Wie echt contact wil, mailt nog wel een keer."
 
Vertrouwde omgeving 

Hans Croes de vroegere directeur van Yarden geeft tegenwoordig als directeur van Postkantoren BV leiding aan de stapsgewijze opheffing van het Nederlandse postkantorennet. In een interview in Het Financieel Dagblad vertelt hij hoe hij indertijd door de ondernemingsraad van Postkantoren werd ontvangen. "Eén voordeel heb je", zei een OR-lid, "je bent in elk geval gewend aan sterfhuizen."

Reageer op dit artikel