nieuws

E-Giro biedt intermediair Mifid-proof beleggingsadvies

Archief

De nieuwe site www.e-giro.nl profileert zich als online beleggingsplatform voor het intermediair. Daarmee kunnen tussenpersonen hun klanten volgens E-Giro voorzien van beleggingsadvies dat voldoet aan de eisen van het Nationaal Regime Mifid.

E-Giro biedt intermediair Mifid-proof beleggingsadvies

E-Giro is een initiatief van beleggingsonderneming The Index People. Tussenpersonen kunnen gratis gebruik maken van E-Giro, dat volgens directeur Marc Vijver "degelijke en veilige beleggingsproducten" biedt van onder meer Société Générale, AXA, Blackrock en Triodos. "De adviseur kan zelf kiezen welk bedieningsconcept hij toepast. De beloning is altijd inzichtelijk voor de klant." E-Giro biedt de mogelijkheid om provisie te ontvangen op de beleggingsproducten; wordt voor een uurtarief gekozen, dan wordt het provisiebedrag aangewend voor de beleggingen van de klant. Het intermediair kan gebruikmaken van software om het risicoprofiel van de klant te bepalen. "Bovendien is het adviestraject reproduceerbaar", aldus Vijver. De klant betaalt per kwartaal € 15 voor het aanhouden van de beleggingsrekening. "Aan de aanbieder rekenen wij een fee van enkele basispunten."

Reageer op dit artikel