nieuws

Dwangsom opgelegd aan Dè Consulent Beheer

Archief

Opnieuw heeft toezichthouder AFM een last onder dwangsom opgelegd aan een vergunningloze tussenpersoon, in dit geval ‘Dè Consulent Beheer’ in Hoofddorp. In de (geanonimiseerde) brief over de opgelegde boete (€ 4.000 per dag met een maximum van € 80.000) zegt de AFM over informatie te beschikken dat er is geadviseerd dan wel bemiddeld in financiële producten.

Dwangsom opgelegd aan Dè Consulent Beheer

Op 8 april werd door de AFM een informatieverzoek naar het bedrijf van Hendrikus Riebeek (59) aan de Wallenbergstraat in Hoofddorp gestuurd met het verzoek binnen tien dagen te reageren. Na drie weken ontving de AFM een fax, waarin werd gevraagd om uitstel tot 21 mei in verband met verblijf in het buitenland. Het bedrijf kreeg in een rappelbrief nog eens een week respijt, maar kwam ook nu niet met een reactie. Inspreken van de voicemail op 28 mei sorteerde evenmin effect.
Op 4 juni werd de derde brief (aangetekend) verstuurd. Ook werden een fax- en een e-mailbericht naar het bedrijf verzonden. Toen er op 6 juli nog niet was gereageerd, werd de last onder dwangsom opgelegd.

Reageer op dit artikel