nieuws

DSB en O&B vingen bot bij voorzieningenrechter

Archief

Zowel DSB Bank als O&B Finance (Afab) hebben publicatie van de eerder dit jaar door de AFM opgelegde boetes willen voorkomen door een gang naar de voorzieningenrechter. De met circa twee maanden vertraagde publicaties van de boetes zijn dus niet het gevolg van eventueel traag operen van de toezichthouder, zo blijkt uit de inmiddels gepubliceerde rechterlijke uitspraken.

DSB en O&B vingen bot bij voorzieningenrechter

De zaak van DSB Bank tegen de AFM (inzake de – maximale – boetes van resp. € 96.000 en € 24.000) diende achter gesloten deuren op 24 juni; het verzoek van O&B Finance (maximale boete van € 6.000) werd een week eerder behandeld. In beide gevallen zag de voorzieningenrechter geen aanleiding publicatie van de opgelegde boetes tegen te houden, zo blijkt uit de uitspraken van respectievelijk 30 juni en 2 juli.
Uit de uitspraak in de zaak van DSB Bank blijkt verder, dat de AFM twee jaar geleden al eens een "normoverdragende" brief aan DSB heeft gestuurd "terzake van overkreditering bij consumptief krediet" en verder had de toezichthouder al eens overwogen een zogeheten aanwijzing te geven met betrekking tot reclameuitingen van DSB Bank.

Reageer op dit artikel