nieuws

Dordtse Topdon (Hypotheek & Co) failliet

Archief

Het Dordtse bemiddelingsbedrijf Topdon, onder meer actief onder de handelsnaam Hypotheek & Co, is deze week op eigen aanvraag failliet verklaard. Curator Aram van Bunge heeft woensdag de zes medewerkers ontslag aangezegd.

Dordtse Topdon (Hypotheek & Co) failliet

De hypotheekcrisis heeft het Dordtse bedrijf extra hard getroffen doordat het zich onder meer richtte op de markt van BKR-geregistreerden. Het wegvallen van ELQ als belangrijke hypotheekleverancier was een zware slag. Het vinden van andere aanbieders was niet eenvoudig en de marktkansen kregen medio april een volgende knauw door de publicatie van een boete van toezichthouder AFM. Op zich was de hoogte van de boete nog overkomelijk, aldus de curator, maar de imagoschade was groot. De boete van € 6.000 was opgelegd wegens het onvoldoende inwinnen van informatie bij het adviseren over hypothecaire leningen en overlijdensrisicopolissen.
De overtredingen waren geconstateerd tijdens het marktbrede onderzoek naar hypotheekadviezen dat de AFM in 2007 heeft uitgevoerd. De AFM onderzocht in totaal zeventien adviezen van Topdon. In negen adviezen, over de periode van januari tot oktober 2007, waren in totaal veertien overtredingen geconstateerd.

Reageer op dit artikel