nieuws

Doek valt voor Falcon Leven

Archief

Een dag nadat bekend werd dat het label RVS binnen afzienbare tijd zal sneuvelen, gaat opnieuw een streep door een verzekeringslabel. ASR Nederland heeft besloten om een einde te maken aan de zelfstandige status van Falcon Leven (inclusief Interlloyd Leven en VSB Leven). Per 1 september 2010 kent ASR geen specialist in beleggingsverzekeringen meer.

Doek valt voor Falcon Leven

Van de circa honderd medewerkers kunnen de meeste tot volgend jaar blijven werken in Hoofddorp. Veertien Falcon-medewerkers zullen echter hun baan verliezen. Beleggingsverzekeringen en overlijdensrisicopolissen zullen voortaan alleen door ASR worden aangeboden, dat al enige tijd werkt aan een nieuw productassortiment onder de naam 'Next Generation Life'.
Het besluit komt niet als een grote verrassing. De verkoop van beleggingsverzekeringen was bij Falcon in 2007 al gehalveerd en is vorig jaar opnieuw verder gedaald. In 2007 werd tevens een verlies geleden van € 23 mln, vanwege extra voorzieningen voor claims inzake beleggingspolissen. Het personeelsbestand was al in snel tempo teruggelopen van circa 150 naar zo'n 100 mensen. Falcon zou aanvankelijk tot 1 oktober de tijd krijgen om zijn zelfstandige positie binnen ASR Nederland te rechtvaardigen; het doek is nu op 1 juli al gevallen.

Reageer op dit artikel