nieuws

Crisis is uitgelezen kans nieuwe financiële spelers

Archief

Voor nieuwe toetreders biedt de huidige financiële crisis een uitgelezen mogelijkheid om zich op de bankmarkt voor consumenten te begeven. En voor de bestaande banken bestaat er geen wondermiddel waarmee zij deze nieuwe concurrenten van zich af kunnen schudden. Dat stelt adviesbureau PricewaterhouseCoopers (PwC) in een vandaag te verschijnen rapport over de toekomst van de banksector.

Crisis is uitgelezen kans nieuwe financiële spelers

„Terwijl de banksector in het algemeen dramatisch is geraakt door de financiële crisis, zijn veel gebieden van het consumentenbankieren nog altijd zeer winstgevend”, schrijven de onderzoekers van PwC. „Dit feit is niet voorbijgegaan aan niet-financiele ondernemingen met sterke merken en middelen. Een aantal daarvan zal de bankmarkt betreden met de bedoeling marktaandeel van de traditionele banken af te pakken.” Zij zullen dat doen met een combinatie van een betere service dan de bestaande banken, een beter gebruik van technologie en bovenal innovatieve én simpele producten.

(De Telegraaf, pag. 21)

 

 

Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:

 

AFM berispte DSB al eerder

(De Telegraaf, pag. 21)

 

Makelaar moet aan de bak

(De Telegraaf, pag. 25)

 

Woningmarkt blijft lauw

(NRC Handelsblad, pag. 13)

 

Korte, kleine opleving in woningmarkt maar verdere prijsdaling wordt verwacht

(Het Financieele Dagblad, pag. 3)

 

Geld lenen met je ziel als onderpand

(NRC Handelsblad, pag. 13)

 

Staalbankiers besteedt verzekeringstak uit

(Het Financieele Dagblad, pag. 15)

 

Robin Linschoten is de nieuwe VVD’er bij DSB

(Het Parool, pag. 15)

 

AIG praat over verkoop leven-tak

(Het Financieele Dagblad, pag. 15)

Reageer op dit artikel