nieuws

Cao-overleg bij Delta Lloyd opgeschort

Archief

De vakorganisaties zijn voorlopig uitgepraat met Delta Lloyd. Struikelblok in de onderhandelingen voor een nieuwe cao vormen de voorstellen van Delta Lloyd voor verlaging en gedeeltelijke afschaffing van de toeslagen voor werken op zaterdag en de verruiming van het ‘dagvenster’: de ‘normale’ kantooruren.

Cao-overleg bij Delta Lloyd opgeschort

Onder druk van de bonden is een eerder voorstel rondom de jaarlijkse keuze van de arbeidsduur (de 104 meer/minder uren- regeling) deze week ingetrokken. De voorstellen die nu nog op tafel liggen, betekenen volgens de bonden een forse teruggang ten opzichte van de huidige situatie. Voor het werken op zaterdag geldt nu een toeslag van 35%. Die zou met 10 % worden verlaagd. Verder houdt Delta Lloyd vast aan het niet willen betalen van een 'verschoven urentoeslag' tussen 19.00 uur en  21.00 uur en een overwerkvergoeding van 25% vanaf 20.00 uur (nu geldt 40% vanaf 19.00 uur). In september zullen de vakorganisaties weer een ledenraadpleging houden.

Reageer op dit artikel