nieuws

Brits Capita start ook hier ‘outsourcing’-activiteiten

Archief

Capita wil voet aan de grond krijgen in Nederland. Het van oorsprong Britse bedrijf gaat schadebehandeling en polisadministraties overnemen van verzekeraars, makelaars en captives van grote bedrijven. “Alleen het risicodragerschap blijft bij de verzekeraars”, zegt European claimsmanager Carlo Funke van Capita Insurance Services in Nederland.

Brits Capita start ook hier ‘outsourcing’-activiteiten

"Wij nemen de werkzaamheden en vaak ook de mensen van onze klanten over en maken daarmee een efficiencyslag. Dat is onze kernactiviteit." Capita, met 30.000 werknemers behorend tot de honderd grootste beursgenoteerde ondernemingen in het Verenigd Koninkrijk, neemt daar op grote schaal activiteiten over van onder meer verzekeraars en makelaars als Aon, Fortis Re, ING Re, Lloyd's, Marsh, Prudential en Zurich. Funke (links op de foto naast claimsmanager Marcel Meijering) verwacht dat het internationale netwerk van het moederbedrijf ook Capita in Nederland klanten gaat opleveren. "Maar we gaan natuurlijk onze eigen zaken ook regelen." Door schaalvergroting, kostenverlagingen en toegenomen risico's verwacht Funke dat veel verzekeringsactiviteiten van grote spelers in ons land de komende jaren van eigenaar zullen wisselen. "De economische crisis werkt wat dat betreft in ons voordeel."

Reageer op dit artikel