nieuws

Boete premiewanbetalers

Archief

Mensen die zes maanden of meer achterstand hebben bij het betalen van de zorgpremie, kunnen hun borst nat maken. Vanaf dit najaar kan het College voor Zorgverzekeringen (CVZ) hun een ‘bestuurlijke premie’ opleggen die gemiddeld dertig procent hoger ligt dan de huidige premie. Zij moeten die fors hogere premie blijven betalen totdat de betalingsachterstand bij de eigen zorgverzekeraar volledig is weggewerkt.

Boete premiewanbetalers

Bovendien riskeren ze het intrekken van de maandelijkse zorgtoeslag. De fors hogere premie zal via beslag op het salaris of de uitkering worden ingehouden (…) Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek waren er eind 2008 zo'n 280.000 wanbetalers; pakweg 2,2 procent van alle verzekerden. Bijna een derde daarvan, zo'n 95.000 mensen, staat al vanaf 2006 te boek als wanbetaler.

(De Gelderlander, pag. 1)

 

 

Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:

 

‘Het sluiten van postkantoren is een rouwproces’

Oud-uitvaartverzekeraar Hans Croes geeft leiding aan stapsgewijze opheffing van het Nederlandse postkantorennet.

(Het Financieele Dagblad, pag. 2)

 

Weer directeur van DSB Bank opgestapt

(Trouw, pag. 9)

Reageer op dit artikel