nieuws

Bewoners slaan slag met NHG

Archief

Financieel dienstverleners grijpen de verruimde Nationale Hypotheek Garantie (NHG) aan om hypotheken op grote schaal over te sluiten. Zij wijzen klanten actief op deze mogelijkheid, die het voordeel kent van een fors lagere hypotheekrente, zo bericht De Telegraaf donderdagochtend.

Bewoners slaan slag met NHG

Om de vastgelopen woningmarkt vlot te trekken is de NHG-grens op 1 juli opgehoogd van 265.000 naar 350.000 euro, waardoor veel meer huizenkopers voor de aantrekkelijke rentekorting in aanmerking komen. Maar huizenbezitters met een lopende hypotheek van maximaal 350.000 euro kunnen deze met slechts een kleine verbouwing aan hun woning oversluiten. De Vereniging Eigen Huis waarschuwt echter voor allerlei neveneffecten van het oversluiten. „Er kunnen veel kosten bij komen kijken. Zo moet je opnieuw afsluitprovisie betalen, notariskosten en kun je te maken krijgen met boeterente. Je moet dus een behoorlijk rentevoordeel kunnen behalen voordat oversluiten lucratief wordt”, aldus een woordvoerder.

(De Telegraaf, pag. 1)

 

 

Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:

 

Banken stunten met NHG

(Het Financieele Dagblad, pag. 1)

 

Meer wanbetalers op bedrijfskredieten

(Het Financieele Dagblad, pag. 17)

 

AFM ontevreden over pensioenadvies mkb

(Het Financieele Dagblad, pag. 19)

 

Pensioenfonds mist extra spaarpot

(De Volkskrant, pag. 9)

 

DSB haalt ‘toevallig’ weer VVD’er in de top

(Het Financieele Dagblad, pag. 1; De Telegraaf, pag. 25; De Volkskrant, pag. 9; NRC Handelsblad, pag. 15)

 

Ongenaakbare VVD’er naar DSB

(Het Financieele Dagblad, pag. 2)

 

DSB Bank sluit 2008 af met winst

(De Gelderlander, pag. 15)

Reageer op dit artikel