nieuws

Benevia gaat kwart klandizie maandbijdrage vragen

Archief

Benevia Adviesgroep gaat een deel van zijn klanten binnenkort een maandbijdrage vragen. Met ruim 30.000 klanten is Benevia het tweede omvangrijke intermediairbedrijf dat een dergelijk stap zet. Sinds 1 mei voert Multisafe in stappen een serviceabonnement (“vaste maandbijdrage”) in bij bijna 22.000 particuliere relaties.

Benevia gaat kwart klandizie maandbijdrage vragen

Benevia gaat een maandelijkse bijdrage voor administratiekosten vragen van circa 4.000 klanten met premievrije polissen (bijv. begrafenispolissen) en ruim 2.000 klanten die een geringe provisiebijdrage leveren. De bijdrage is nog niet exact vastgesteld, maar zal tussen € 7,50 en € 12,50 liggen. "In dat geval blijven ze in onze administratie opgenomen", zegt directeur Arie van den Berg. "We zullen duidelijk vertellen wat ze voor dat geld van ons mogen verwachten."
Klanten die de bijdrage niet willen betalen, gaat Benevia doorverwijzen naar verzekeringsmaatschappijen. "Verzekeraars vinden een vergoeding per polis onbespreekbaar. Prima, maar dan zetten ze zelf maar een callcenter op", aldus Van den Berg. "Bij ons kan het bedienen van die klanten niet meer uit."
In een nieuwsbrief waarschuwt Jurjen Oosterbaan (adviesbureau D&O) overigens voor onzorgvuldige invoering van abonnementen. "Als klanten niet de vrijheid hebben om afscheid van je te nemen, kun je als tussenpersoon zo'n bijdrage niet eenzijdig invoeren. En als er geen vaste prestaties tegenover staan maar diensten die afhangen van een onzeker voorval, zal de toezichthouder het als verzekering zien en daarvoor is een vergunning nodig."
 
Zie ook: Multisafe verlangt van klant maandelijkse servicebijdrage

Reageer op dit artikel